Anul XVII - Nr. 5365 - VINERI - 12.12.2014 - ISSN 1841-2114

Reportaj

Data 31-08-2013 (31 voturi)   Yahoo

CONTROL OPC

Îngheţată şi produse din carne cu termen de valabilitate depăşit

• Cătălin ŢINEGHE

Īn perioada 12-23 august s-a desfăşurat acţiunea tematică de control privind comercializarea produselor congelate, au arătat responsabilii CJPC Maramureş.

Specialiştii spun că au fost controlaţi 20 operatori economici pe raza judeţului şi au fost verificate 1.400 kg produse congelate, respectiv carne, preparate din carne şi îngheţată, din care cu abateri a fost o cantitate de 265 kg.
Potrivit reprezentanţilor CJPC Maramureş, au fost aplicate zece amenzi în valoare de 12.000 lei.
"Abaterile constatate în cazul îngheţatei au fost data durabilităţii minimale, care a fost depăşită, respectiv comercializarea îngheţatei de cacao, care prezintă fructe pe ambalaj, fără ca acestea să fie menţionate în lista ingredientelor. Īn cazul produselor din carne, abaterile au fost legate de comercializarea amestec carne de porc-vită şi ravioli cu ciuperci fără a fi specificat procentul de carne din compoziţia produsului, comercializarea de produse congelate import Ungaria netraduse în limba romānă, respectiv comercializarea cărnii congelate fără elemente de identificare, considerāndu-se data limită de consum depăşită", a precizat Olivia Ardelean, coordonatorul CJPC Maramureş.

Noteaza articolul de mai sus - Nota 1 Nota 2 Nota 3 Nota 4 Nota 5 (maxima)   Nota actuala (31 voturi)
Prima pagină

Şopârla cu clopoţei

Cānd au început să plece de la noi firmele străine către ţări mai ieftine, gen Ucraina, ne-am panicat şi supărat. pe larg...

Sondaj 

Curs valutar - 19/12/14

Euro EUR = 4.4705 RON
USD USD = 3.625 RON
CHF CHF = 3.7137 RON

Publicitate
Parcuri de distractii, gonflabile, locuri de joaca modulare, de lemn si de plastic

Tzontzo club petreceri pentru copii