Anul XVII - Nr. 5365 - VINERI - 12.12.2014 - ISSN 1841-2114

Sanatate

Data 22-03-2012 (49 voturi)   Yahoo

LA CASA RUSU DIN BAIA MARE

Primul RMN din Maramureş

• Ana-Maria MOISA

Astăzi, la Clinica RMN Casa Rusu, din Baia Mare, se inaugurează primul aparat de rezonanţă magnetică (RMN) din Maramureş. Aparatul, marca SIEMENS tip Magnetom C!, este primul de acest gen din ţară.

Investigaţiile prin rezonanţă magnetică vor ajuta medicii în stabilirea unui diagnostic într-un timp mult mai scurt, datorită calităţii crescute a imaginilor obţinute.
"Imaginile obţinute prin această metodă sunt de o acurateţe mai mare decât imaginile obţinute prin alte metode şi, practic, de această metodă imagistică beneficiază mai toate specialităţile medicale, de la ortopedie până la neurologie, neurochirurgie etc. Specificul acestui aparat e că este unul de tip deschis şi oferă mult mai mult confort pacientului. În plus, pacienţii care suferă de claustrofobie nu vor avea niciun fel de problemă cu acest aparat, la fel şi copiii care acceptă mai greu să fie introduşi în acel tub al aparatului obişnuit", a declarat dr. Kirchmaier Peter, medic primar radiologie - imagistică medicală.
Un alt avantaj al investigaţiilor prin rezonanţă magnetică este că sunt inofensive pentru organism, faţă de alte metode de diagnostic imagistică care folosesc razele Röentgen.

• Contracte cu CAS şi cu spitalele din judeţ

Dacă până acum bolnavii maramureşeni erau trimişi în Cluj, Satu Mare sau Zalău pentru investigaţii, RMN-ul din Baia Mare va scuti pacienţii de drumuri costisitoare şi eforturi suplimentare. "În cel mai scurt timp, o să încheiem contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş şi cu spitalele din judeţ, astfel încât atât pacienţii din ambulatoriu, cât şi pacienţii internaţi să beneficieze şi gratuit de astfel de investigaţii. Preţurile care vor fi percepute pentru pacienţii care plătesc contravaloarea examinării vor fi competitive, adică similare, dacă nu chiar mai reduse faţă de tarifele aplicate de alte clinici din zonă. În prima perioadă, ne vom apleca şi către categoriile defavorizate, facilitându-le accesul la această investigaţie, dar numai la recomandarea medicilor specialişti", a declarat Mircea Rusu.
Adresabilitatea RMN-ului din Baia Mare este foarte mare, iar printre beneficiari nu se numără doar pacienţii din Maramureş, ci şi cei din afara judeţului.
"RMN-ul se adresează atât Maramureşului, cât şi zonei Satu Mare până în Ungaria la Debrecen, dar şi maramureşenilor din Ucraina", a concluzionat Mircea Rusu.
Informaţii suplimentare despre performanţa noului aparat sau date de contact utile pot fi obţinute pe site-ul rmnbaiamare.ro.

Noteaza articolul de mai sus - Nota 1 Nota 2 Nota 3 Nota 4 Nota 5 (maxima)   Nota actuala (49 voturi)
Prima pagină

Şopârla cu clopoţei

Când au început să plece de la noi firmele străine către ţări mai ieftine, gen Ucraina, ne-am panicat şi supărat. pe larg...

Sondaj 

Curs valutar - 19/12/14

Euro EUR = 4.4705 RON
USD USD = 3.625 RON
CHF CHF = 3.7137 RON

Publicitate
Parcuri de distractii, gonflabile, locuri de joaca modulare, de lemn si de plastic

Tzontzo club petreceri pentru copii