Anul XVII - Nr. 5365 - VINERI - 12.12.2014 - ISSN 1841-2114

Sport

Data 16-07-2009 (336 voturi)   Yahoo

ÎNOT

Vlad Caciuc merge la Mondiale

• Mircea GRUMAZ

Prima competiţie majoră pentru înotători, după Jocurile Olimpice de la Beijing, va fi Campionatul Mondial, ediţia a XIII-a, Roma 2009, 17 iulie-2 august. Roma 2009 va fi un record în materie de ţări (federaţii) participante. Şi numărul sportivilor este un record, pentru această ediţie fiind aşteptaţi (înscrişi) 2848, reprezentānd 181 de federaţii naţionale de nataţie.

Înotul, cel de la care sperăm cel mai mult, va debuta abia peste în săptămāna a doua a Mondialelor. Pānă atunci, vor fi întreceri la polo, sărituri în apă, înot sincron.
Una dintre naţionalele care ne-au adus satisfacţii în ultima vreme este cea de polo. Aceasta va participa la Mondiale. Preşedintele Federaţiei Romāne de Polo, Anatolie Grinţescu, a declarat că obiectivul echipei naţionale la Campionatul Mondial de la Roma este clasarea pe unul din locurile 1-8.
Componenţa lotului antrenat de Istvan Kovacs şi Ladislau Balanov: Mihai Drăguşin şi Dragoş Stoenescu - portari, Cosmin Radu, Andrei Buşilă, Tiberiu Negrean, Ramiro Georgescu, Gheorghe Dunca, Kadar Kalman, Nicolae Diaconu, Alexandru Matei, Eduard Andrei, Andrei Iosep şi Alexandru Ghiban.
Romānia va evolua īn grupa D, cu Macedonia (20 iulie), Italia (22 iulie) şi Statele Unite ale Americii (24 iulie). Pentru a ajunge în primele opt, e nevoie să terminăm pe locul 2 în grupă.
După ce au participat la mai multe competiţii interne sau internaţionale, înotătorii se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Roma 2009. Antrenorul federal Octavian Tileagă a precizat că la Mondiale vor participa şapte înotători romāni: Camelia Potec, Ionela Cozma, Răzvan Florea, Dragoş Agache, Norbert Trandafir, Vlad Caciuc şi Felix Maestru.
Iată că munca depusă de băimăreanul Vlad Caciuc n-a fost în zadar. El se va afla la prima competiţie mare a seniorilor şi va încerca să obţină rezultate care să confirme încrederea antrenorilor. Sigur, nu trebuie să ne aşteptăm la cine ştie ce performanţă de răsunet (deşi ne-am dori), deoarece Vlad va intra în luptă cu cei mai buni sportivi seniori din lume. Vlad Caciuc este pregătit la LPS Baia Mare de antrenorul Adrian Gherghel, el urmānd să participe la probele de 100 m liber, 50 şi 100 m liber.

Noteaza articolul de mai sus - Nota 1 Nota 2 Nota 3 Nota 4 Nota 5 (maxima)   Nota actuala (336 voturi)
Prima pagină

Şopârla cu clopoţei

Cānd au început să plece de la noi firmele străine către ţări mai ieftine, gen Ucraina, ne-am panicat şi supărat. pe larg...

Sondaj 

Curs valutar - 19/12/14

Euro EUR = 4.4705 RON
USD USD = 3.625 RON
CHF CHF = 3.7137 RON

Publicitate
Parcuri de distractii, gonflabile, locuri de joaca modulare, de lemn si de plastic

Tzontzo club petreceri pentru copii