Anul XI - Nr. 3561 - VINERI - 19.12.2008 - ISSN 1841-2114

Sport

Data 19-12-2008 (462 voturi)   Yahoo

ANCHETE - DSJ MARAMUREŞ

Cei mai buni sportivi 2008

• Mircea GRUMAZ

Ca de fiecare dată, luna decembrie aduce şi tradiţionalele anchete de sfârşit de an, în care cei mai buni sportivi ai anului sunt desemnaţi în urma unui punctaj strict, conform unei tabele ANS. Aici ne referim, desigur, la clasamentul pe care ni-l oferă în fiecare sezon Direcţia pentru Sport a judeţului Maramureş.

DJS are un tabel de punctaj pentru fiecare disciplină în parte, cu diverse criterii. Este important dacă sportul este olimpic sau nu, dacă este vorba de juniori sau de seniori, dacă este vorba despre o contribuţie (la jocurile de echipă) sau de o disciplină individuală. Apoi sunt luate în calcul rezultatele obţinute la principalele competiţii din anul respectiv în ordinea: Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Campionatele Europene, Balcaniadă, Naţionale.
În general, clasamentul alcătuit an de an de DSJ este contestat, dar oamenii de acolo nu fac altceva decât să respecte un tabel şi nişte puncte care nu sunt stabilite de ei. Mai mult decât atât, nimeni nu opreşte alte instituţii, fie ele media fie de altă natură, să-şi facă propriile ierarhii, să premieze sau nu.
Anul 2008 n-a fost extraordinar de bogat pentru sportul din Maramureş, deşi au fost multe competiţii de anvergură. Au fost Jocurile Olimpice de la Beijing, acolo unde judeţul nostru n-a avut absolut niciun reprezentant (ne referim strict la sportivi legitimaţi la cluburi din judeţul nostru, nu la cei născuţi sau iniţiaţi aici).
Faţă de anii trecuţi, sportivii care activează la discipline care fac parte din programul Olimpiadelor sunt mai mulţi.
DSJ a desemnat-o pe Adriana Hosu cea mai bună sportivă a anului 2008 în judeţul Maramureş. Sportiva secţiei de box a CSM Baia Mare a obţinut medalia de argint la Campionatele Mondiale din China (categoria 86 kg), cucerind în acelaşi timp şi o medalie de bronz la Europene, fiind şi campioană naţională a categoriei şi câştigătoare a Cupei României).
Pe poziţia a doua apar trei nume, adică trei jucătoare de la Ştiinţa HCM Baia Mare: Melinda Geiger, Camelia Balint şi Georgeta Diniş-Vârtic. Camelia şi Melinda au participat la Europenele de handbal din această lună, acolo unde au obţinut locul 5 cu naţionala României, iar Geiger şi Diniş-Vârtic au făcut parte din echipa României medaliată cu bronz la Mondialele Universitare. În plus, echipa din Baia Mare a avut o evoluţie bună în campionat (locul 4), plus că s-a descurcat foarte bine şi în cupele europene, ajungând în optimile Cupei EHF.
Ultima treapă a podiumului a revenit sportivilor Andreea Orban şi Mihai Mădăian, de la CS Dragonul Baia Mare, taekwon-do ITF.
4. Andrei Rădoi, Marius Dănilă, Mihai Dico, Georgel Cătună (CSM "U" Baia Mare) - rugby; campioni europeni cu echipa României Under 21.
5. Diana Kovacs, Rebeca Brata (CSM Baia Mare) - judo
6. Vlad Caciuc (LPS CSŞ Baia Mare) - înot; bronz European la juniori
7. Raluca Chiş (CSM Baia Mare) - box; argint European la tineret
8. Andrei Popescu (HC Minaur) - handbal
9. Bianca Pop (CS Dragonul Baia Mare) - taekwon-do ITF
10. Mihai Roşca (CSM "U" Baia Mare) - rugby.
DSJ Maramureş a premiat sportivii şi antrenorii cu suma totală de 10.000 lei (100 milioane lei).
Premii speciale:
Cristian Balaj (cel mai bun arbitru al anului), Georgiana Michnea (atletism - CSŞ Sighet).
Echipe:
1. Ştiinţa HCM Baia Mare - handbal;
2. Ştiinţa Explorări Baia Mare - volei;
3. CSM "U" Baia Mare - rugby.

FC Viorel Mateianu

Grupa 1999 (antrenor D. Ardelean): 1. Leonard Leampăr; 2. Alex Cherecheş; 3. Nicuşor Filip
Grupa 1998 (antrenor D. Ardelean): 1. Andrei Ardelean; 2. Andrei Feldman; 3. Cristian Erdei
Grupa 1997 (antrenor D. Cristea): 1. Razmod Relinschi; 2. Şerban Butean; 3. Ionuţ Balmoş şi Andrei Miholca
Grupa 1996 (antrenor Ion Pop): 1. Sergiu Man; 2. Raul Mureşan şi Călin Roatiş; 3. Vlad Săsăran şi Vasile Vinţ
Grupa 1995 (antrenor Ion Pop): 1. Robert Gliga; 2. Claudiu Gliga; 3. Răzvan Orha
Grupa 1994 (antrenor: R. Mezei); 1. George Mădăras; 2. Valer Giurgiu şi Călin Rus; 3. David Pozar
Grupa 1992 (antrenor C. Dorobanţu): 1. Paul Achim; 2. Silviu Băinţan; 3. Marius Fânăţan şi Cosmin Spătar
Grupa 1991 (antrenor: D. Cristea): 1. Dănuţ Moţoc; 2. Marius Bota; 3. Claudiu Pop şi Mihai Sauca
Grupa 1990 (antrenor: D. Cristea): 1. Gabriel Sel; 2. Mihai Fodor; 3. Erik Illes şi Cosmin Pop.

CS Arsenal Baia Mare

Grupa 1989/1990 (antrenor Iosif Mekker): 1. Paul Negreanu; 2. Ionuţ Filip şi Andrei Pop); 3. Marian Urs şi Romario Petruska; 4. Petrişor Leş; 5. Robert Fazakas
Grupa 1991 (antrenor Iosif Mekker): 1. Ciprian Popan; 2. Răzvan Avram şi Vlad Pop; 3. Vasile Coza şi Florin Szabo
Grupa 1992 (antrenor Harthmut Lang); 1. Alexandru Velea; 2. Paul Moisa şi Norbert Ress; 3. Cătălin Răduneaţă
Grupa 1993 (antrenor Harthmut Lang): 1. Reinhart Szanislo; 2. Marian Socotinschi şi Mihai Suciu; 3. Paul Hreniuc
Grupa 1994 (antrenor Ştefan Weisz): 1. Gergö Fodor; 2. Szilard Iuhasz; 3. Dumitru Viman
Grupa 1995 (antrenor Ştefan Weisz): 1. Florian Nemeti; 2. Denis Filip; 3. Rareş Pop şi Nicholas Treitli
Grupa 1996 (antrenor Felician Lazăr): 1. Raul Taraczkozi; 2. Cătălin Pop şi Ionuţ Dobrican; 3. Denis Flontaş şi Rudolf Butka; 4. Ionuţ Petruş şi Andrei Szepocher
Grupa 1997 (antrenor Felician Lazăr): 1. Cătălin Oşan; 2. Eduard Vaida; 3. Claudiu Birşe

LPS CSŞ Baia Mare

1. Vlad Caciuc (înot) şi Alexandru Coci (înot) - antrenor Adrian Gherghel
2. Corina Coroian (gimnastică ritmică) - antrenor Ileana Iakob
3. Bogdan Mădăras (atletism) - antrenor Terezia Pop
4. Alin Coste (înot) - antrenor Adrian Gherghel
5. Cristina Coşa (gimnastică ritmică) - antrenor: Carmen Coca
6. George Paşca (karate) - antrenor Girgore Petruţ
7. Andreas Drascaba (atletism) - antrenor: Aurelian Hendrea
8. Andreea Peter (box) - antrenor Artenie Cristea
9. Mădălina Cupşa (karate) - antrenor Girgore Petruţ; Monica Caia (gimnastica ritmică) - antrenor Carmen Coca
10. Miruna Scripciuc (atletism) - antrenor: Aurelian Hendrea; Alin Ciure (tenis de masă) - antrenor: Floris Teri

Noteaza articolul de mai sus - Nota 1 Nota 2 Nota 3 Nota 4 Nota 5 (maxima)   Nota actuala (462 voturi)

Data 19-12-2008 (476 voturi)   Yahoo

HANDBAL. FEMININ. LIGA NAŢIONALĂ

Punctele sunt importante

• Mircea GRUMAZ

După şase săptămâni de pauză, Liga Naţională de handbal feminin revine în actualitate. În weekend se vor disputa cele şapte partide din etapa a VIII-a. Una dintre acestea va fi în Polivalenta băimăreană, între Ştiinţa HCM Baia Mare (noua denumire a echipei) şi "U" Jolidon Cluj-Napoca, joc programat duminică, 21 decembrie, de la ora 11.00.

Partida va fi arbitrată de cuplul craiovean Marius Barcan / Ştefan Ciurea. Niciuna dintre echipe n-a fost condusă în acest sezon de cei doi arbitri. HCM Baia Mare ocupă locul 9 în clasament, cu 5 puncte, în timp ce echipa clujeană este două locuri mai sus, cu 6 puncte.

Vor observator

La solicitarea echipei oaspete, Federaţia Română de Handbal l-a delegat pe Valter Dăncescu, preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, să asiste în calitate de observator la meciul dintre Ştiinţa HCM şi "U" Jolidon. Este pentru prima dată în acest sezon competiţional când la un meci din Liga Naţională feminină va sosi în Baia Mare un observator.

Premii "tricolore"

Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, a anunţat că toate jucătoarele din naţionala României vor fi premiate cu câte 3.000 lei pentru clasarea pe locul 5 la Campionatul European din Macedonia. Printre acestea se vor afla şi băimărencele Camelia Balint şi Melinda Geiger.
Suma cu care vor fi premiate handbalistele pare mai degrabă simbolică, mai ales că nu sunt prea multe echipe de la jocurile sportive care să termine pe locul 5 în Europa.
După cum se ştie, nu cu multă vreme în urmă, Consiliul Judeţean Maramures a aprobat premierea echipei Ştiinţa HCM Baia Mare cu suma de 20.000 lei pentru calificarea în optimile de finală ale Cupei EHF. De asemenea, s-au alocat câte 1.000 lei pentru premierea antrenorului Ioan Băban şi a jucătoarelor Georgeta Diniş-Vârtic şi Melinda Geiger, care au cucerit în luna iulie medaliile de bronz la Campionatul Mondial Universitar din Italia.

Fotbal înainte

Duminică, de la ora 09.00, în deschiderea meciului de handbal dintre HCM şi Cluj, va avea loc un meci de fotbal în sală între două echipe de la FC Prietenia. Cele două grupări prietene, Ştiinţa HCM şi FC Prietenia, vor oferi spectatorilor prezenţi la ultimul meci oficial de handbal din acest an cadouri constând în materiale promoţionale: fulare, fanioane, insigne şi calendare.

Parcurs clujean

Dacă HCM a început sezonul cu două meciuri pe teren propriu, echipa din Cluj a avut două deplasări, pierzând ambele meciuri (23-24 la Buzău şi 29-42 la Braşov). Au urmat două victorii, prima acasă, cu HC Zalău (30-23), iar a doua în deplasare, la nou promovata KZN Slatina (34-23).
În etapa a V-a, echipa lui Covaciu a pierdut acasă cu Rapid CFR (32-36), apoi a pierdut şi în deplasarea de la Oţelul Galaţi (22-35), pentru ca în ultima etapă disputată până acum să treacă de HCM Roman, pe teren propriu (32-24).
Înaintea reluării campionatului, echipa din Cluj a participat la un turneu de pregătire la Zalău, acolo unde a pierdut cu Cetate Deva
(32-35), dar unde a învins gazdele de la HC Zalău (34-29).
Înaintea acestui turneu, clujencele au participat la Memorialul Tiberiu Rusu, acolo unde s-au clasat pe ultimul loc, după rezultatele: 25-26 cu HC Zalău, 28-32 cu Debrecen şi 26-28 cu Rulmentul Braşov.
La începutul acestei luni, la "U" Jolidon a venit în probe un portar din Rusia, Ekaterina Vasenina, dar nu a convins la antrenamentele şi jocurile pe care le-a susţinut la Cluj şi s-a întors în Rusia.

Programul etapei Programul şi oficialii etapei a VIII-a din Liga Naţională:
Rulmentul Braşov - Rapid CFR Bucureşti (azi, ora 16.00). Arbitri: Fânaţă / Moldoveanu (Arad)
HCM Roman - HC Zalău (sâmbătă, ora 11.00). Arbitri: Manea / Iliescu (Bucureşti)
Oţelul Galaţi - KZN Slatina (duminică, 11.00). Arbitri: Blas / Ghiorghişor (Bucureşti)
HCM Baia Mare - "U" Jolidon Cluj-Napoca (duminică, ora 11.00). Arbitri: Marius Barcan / Ştefan Ciurea (Craiova)
Oltchim Râmnicu Vâlcea - HCM Buzău (duminică, 11.00). Arbitri: Georgescu / Moldoveanu (Constanţa)
Dunărea Brăila - CSM Ploieşti (duminică, ora 11.00). Arbitri: Bejenariu (Piteşti) / Cârligeanu (Bucureşti)
Tomis Constanţa - CSM Cetate Deva (duminică, 11.00). Arbitri: Băducu / Voicu (Buzău).
În acest an se va mai disputa o etapă de Liga Naţională, pe 28 decembrie, HCM Baia Mare urmând să joace în deplasare cu HC Zalău. Întrecerea internă nu se întrerupe, chiar dacă vor fi una-două zile libere de anul nou, a 10-a etapă din tur fiind programată pe 4 ianuarie, dată la care vor juca acasă cu KZN Slatina.

HCM Baia Mare
Oana Amaxinesei, Mihaela Popovici, Claudia Cetăţeanu (un gol), Flavia Vulturar - Anca Amariei (un gol marcat până acum), Camelia Balint (37), Carmen Buceschi (18), Georgeta Diniş Vârtic (15), Lavinia Dobromir (3), Melinda Geiger (42), Alexandra Grindean, Magda Kovacs (35), Gabriela Mihalschi (6), Anca
Nechita, Sorina Oşan (6), Raluca Pomohaci (4), Jenica Rudics (12), Timea Tătar.
Antrenori: Ioan Băban şi Costică Buceschi

Interesant este că patru dintre jucătoarele de la HCM au evoluat şi pentru echipa din Cluj. Este vorba de Anca Amariei, Mihaela Popovici, Lavinia Dobromir şi Geta Diniş Vârtic.

"U" Jolidon Cluj
Imola Berei, Viorica Şuba, Gabriela Halaţiu - Mihaela Ani Senocico (45), Florina Bârsan (13),   Daniela Brânzan (7), Nicoleta Dincă (19), Marinela Gherman (6), Roxana Joldeş (30), Adina Mitrea (12), Anca Mureşan (9), Laura Olteanu (17), Magdalena Paraschiv (25), Adriana Tudorache (13), Alina Ţurcaş (5). Antrenor: Gheorghe Covaciu

Echipa clujeană le-a pierdut înaintea acestui sezon pe surorile Carmen şi Anca Amariei (transferate la Rulmentul Brasov), Amelia Busuioceanu (Oţelul Galaţi) şi Cristina Dogaru Cucuian (retrasă din activitatea sportivă). Au fost legitimate însă jucătoare din lotul naţional de tineret, Joldeş, Oltean şi Tetean (de la LPS Bistriţa), care s-au alăturat celor transferate în urmă cu un an, Brânzan (LPS Slatina), Şuba (CSS Sebeş) şi Dincă (Rapid).

Conform site-ul clubului băimărean, Cristian Gaţu s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut la Europene şi crede că echipa antrenată de  Radu Voina are perspective frumoase: "Banca tehnică a confirmat la acest turneu final că se poate. Handbalul feminin este pe mâini bune".

 

Noteaza articolul de mai sus - Nota 1 Nota 2 Nota 3 Nota 4 Nota 5 (maxima)   Nota actuala (476 voturi)

Data 19-12-2008 (459 voturi)   Yahoo

VOLEI

Cupele europene

Echipa feminină Dinamo Bucureşti s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Challenge, după ce a câştigat "setul de aur", miercuri seara, în deplasare, cu formaţia Komunalnik Moghilev (Belarus).

Komunalnik se impusese cu scorul de 3-1 (25-23, 22-25, 25-17, 25-18), după o oră şi 28 de minute, în manşa a doua a 16-imilor de finală, dar cum Dinamo câştigase în tur tot cu 3-1 a fost nevoie de "setul de aur", adjudecat de dinamoviste cu 15-12, după 14 minute.
În optimile de finală ale competiţiei, Dinamo va avea ca adversară, probabil, echipa italiană Vini Monteschiavo Jesi, care a câştigat cu 3-0, în deplasare, primul meci, cu Slavia UK Bratislava.
Echipa masculină Tomis Constanţa s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Challenge, chiar dacă a fost învinsă în deplasare de formaţia olandeză DOC Stap Orion Doetinchem, miercuri seara, cu scorul de 3-2 (25-21, 25-19, 17-25, 29-31, 15-11), în manşa a doua a 16-imilor de finală. Doetinchem s-a impus după două ore fără două minute de joc, dar Tomis merge mai departe graţie victoriei din tur, cu scorul de 3-0.
În optimi, Tomis va înfrunta învingătoarea dintre Euphony Asse Lennik (Belgia) şi Marek Union Ivkoni Dupniţa (Bulgaria). În primul joc, belgienii au câştigat cu scorul de 3-0.

Noteaza articolul de mai sus - Nota 1 Nota 2 Nota 3 Nota 4 Nota 5 (maxima)   Nota actuala (459 voturi)

Data 19-12-2008 (453 voturi)   Yahoo

FOTBAL

Cupa Italiei

Fiorentina, cu atacantul român Adrian Mutu integralist, a fost învinsă pe teren propriu, cu 1-0 (1-0), de FC Torino, miercuri seara, în optimile de finală ale Cupei Italiei la fotbal. Atacantul Rolando Bianchi a înscris, în minutul 19, golul care a adus victoria şi, totodată, calificarea echipei sale în sferturile de finală.

FC Torino şi-a luat, astfel, revanşa după înfrângerea categorică (scor 1-4) suferită pe teren propriu în faţa Fiorentinei, pe 7 decembrie, în cadrul etapei a 15-a din Serie A, partidă în care Mutu a reuşit să înscrie un gol. Acesta a fost, totodată, primul succes al antrenorului Walter Novellino de la preluarea conducerii tehnice a grupării "granata", săptămâna trecută.
Într-un alt joc din optimile Cupei Italiei, AS Roma s-a impus pe teren propriu, cu 2-0 (1-0), în faţa formatiei Bologna, prin golurile atacantului muntenegrean Mirko Vucinic (38 şi 86).
Torino şi Roma se alătură formaţiilor Udinese, Sampdoria, Napoli şi Lazio Roma, deja calificate în sferturile de finală. Ultimele două jocuri din optimile Cupei Italiei, Inter Milano - Genoa şi Juventus Torino - Catania, se vor disputa pe 13, respectiv 14 ianuarie 2009.

Noteaza articolul de mai sus - Nota 1 Nota 2 Nota 3 Nota 4 Nota 5 (maxima)   Nota actuala (453 voturi)

Data 19-12-2008 (481 voturi)   Yahoo

FOTBAL

Sâmbătă e Beckham

Mijlocaşul David Beckham va fi prezentat oficial, sâmbătă, suporterilor echipei italiene AC Milan, la care va evolua sub formă de împrumut până în luna martie, a anunţat gruparea din Serie A.

Internationalul englez, care urmează să revină la formaţia americană Los Angeles Galaxy după expirarea împrumutului în Italia, va fi prezentat pe stadionul "San Siro" din Milano, înaintea partidei de campionat AC Milan - Udinese.
Fostul jucător al echipelor Manchester United şi Real Madrid va vizita apoi centrul de pregătire de la Milanello şi va efectua vizita medicală, urmând să se alăture noilor săi coechipieri cu ocazia turneului pe care Milan îl va efectua în Dubai, din 29 decembrie.

Noteaza articolul de mai sus - Nota 1 Nota 2 Nota 3 Nota 4 Nota 5 (maxima)   Nota actuala (481 voturi)Şopârla cu clopoţei

Un individ dus de acasă sau poate cu puţin alcool "suit" la mansardă sau poate pur şi simplu... speriat de cineva gonea la volanul unui tir pe străzile lăturalnice ale cartierului Săsar. pe larg...

Publicitate

Parcuri de distractii, gonflabile, locuri de joaca modulare, de lemn si de plastic

Tzontzo club petreceri pentru copii